Hoe vluchtveilig is uw gebouw?

In noodsituaties is goede verlichting en aanduiding van vluchtroutes van levensbelang. De noodverlichting vormt dan ook een essentieel onderdeel van ieder, kantoor, schoolgebouw, ziekenhuis en openbaar gebouw. Het systeem zorgt ervoor dat – in geval van het uitvallen van de energievoorziening – nog voldoende verlichting in het gebouw aanwezig is om veilig en snel de uitgang van het pand te vinden, in combinatie met de vluchtwegindicatie. En ook bij brand kan dit systeem een rol vervullen, evenals bij andere rampscenario’s.


Lees verder

Service en onderhoud door Saval: van boerenerf tot boorplatform

Als service- en onderhoudsmonteur van Saval kom je op de meest bijzondere plekken. Marco Mertens en Savas Durdabak over de veelzijdigheid van hun werk: ‘Saai wordt het nooit.’

boerenerf-boorplatform

 

Lees verder

Watermist in brandbestrijding groeit snel

Watermist is wereldwijd de snelst groeiende oplossing voor brandbeheersing en brandbestrijding. Regelgeving maakt het mogelijk dat watermist voor steeds meer toepassingen inzetbaar is. Zoals voor mobiele systemen, als snelle interventie gewenst is.

watermist-tunnel

Lees verder

De robuuste betekenis van maatschappelijk verantwoord ondernemen

Onze taal kent veel lege begrippen. Dat zijn begrippen die vaak, té vaak, worden gebruikt waardoor ze op den duur hun betekenis verliezen. Duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid passen in dat rijtje. Veel organisaties hebben ze ‘hoog in het vaandel’ staan en geven er hun eigen invulling aan. Ook ons bedrijf, De Groene Vlam, doet dat.

De Groene Vlam onderhoud brandblussers

Lees verder

Terugstroombeveiliging: hou het water in uw bedrijf schoon

Schoon water lijkt in Nederland de normaalste zaak van de wereld. Wie thuis of op het bedrijf water tapt, staat er niet bij stil hoe bijzonder het eigenlijk is om altijd kraakhelder water te kunnen gebruiken. Uw waterbedrijf zorgt voor schoon water tot aan de hoofdaansluiting. Daarna bent u als gebouweigenaar verantwoordelijk. Zo moet u zorgen voor een goede terugstroombeveiliging. Het is goed om daar eens bij stil te staan.

terugstroombeveiliging

Lees verder

Ontruiming zonder verplaatsing

Rook? Brand?! Iedereen naar buiten!! Zo… Iemand nog koffie? 

Binnen de jaarlijkse BHV herhalingstraining bestaat de mogelijkheid een ontruiming in theorie te oefenen. We noemen dat ‘droog oefenen’ een table-top oefening. In plaats van een onaangekondigde ontruiming waarbij iedereen op instructie van de BHV-ers het pand moet verlaten, kunnen de BHV-ers dezelfde procedure oefenen, zonder dat de aanwezigen in het pand daar iets van mee krijgen. Wat heb je nodig?

Ontruiming zonder beweging

Lees verder

Brandveiligheid in hotels: zorg dat personeel voorbereid is

In hotels hoort brandveiligheid de hoogste prioriteit te krijgen. Strenge brandveiligheidsvoorschriften moeten ervoor zorgen dat gasten het hotel bij brand veilig kunnen verlaten. Het personeel speelt daarbij een cruciale rol. Juist daar zit de angel.

Afgebeeld hotel is geen voorbeeld

Afgebeeld hotel puur ter illustratie

Lees verder