Terugstroombeveiliging: hou het water in uw bedrijf schoon

Schoon water lijkt in Nederland de normaalste zaak van de wereld. Wie thuis of op het bedrijf water tapt, staat er niet bij stil hoe bijzonder het eigenlijk is om altijd kraakhelder water te kunnen gebruiken. Uw waterbedrijf zorgt voor schoon water tot aan de hoofdaansluiting. Daarna bent u als gebouweigenaar verantwoordelijk. Zo moet u zorgen voor een goede terugstroombeveiliging. Het is goed om daar eens bij stil te staan.

terugstroombeveiliging

Lees verder

Ontruiming zonder verplaatsing

Rook? Brand?! Iedereen naar buiten!! Zo… Iemand nog koffie? 

Binnen de jaarlijkse BHV herhalingstraining bestaat de mogelijkheid een ontruiming in theorie te oefenen. We noemen dat ‘droog oefenen’ een table-top oefening. In plaats van een onaangekondigde ontruiming waarbij iedereen op instructie van de BHV-ers het pand moet verlaten, kunnen de BHV-ers dezelfde procedure oefenen, zonder dat de aanwezigen in het pand daar iets van mee krijgen. Wat heb je nodig?

Ontruiming zonder beweging

Lees verder

Brandveiligheid in hotels: zorg dat personeel voorbereid is

In hotels hoort brandveiligheid de hoogste prioriteit te krijgen. Strenge brandveiligheidsvoorschriften moeten ervoor zorgen dat gasten het hotel bij brand veilig kunnen verlaten. Het personeel speelt daarbij een cruciale rol. Juist daar zit de angel.

Afgebeeld hotel is geen voorbeeld

Afgebeeld hotel puur ter illustratie

Lees verder

Brandveiligheid is soms een complexe puzzel

Als specialist in ontwerp, montage en onderhoud van automatische brandveiligheid installaties hebben wij een voorliefde voor complexe projecten. Neem het nieuwe Havenhuis van de stad Antwerpen. Dit nieuwe onderkomen van het Havenbedrijf Antwerpen is gevestigd in de voormalige brandweerkazerne, die volledig gerenoveerd wordt. Boven op de kazerne komt een overhangende glasconstructie.

Havenhuis

Lees verder

Onderzoek naar effect preventief onderhoud blusmiddelen

Ieder jaar doet VEBON-NOVB onderzoek naar het onderhoud en de inzet van kleine blusmiddelen. Meer dan 85% van de beginnende branden worden effectief geblust met een draagbare blusser en/of brandslanghaspel volgens de resultaten van het onderzoek, maar ondernemers zijn onvoldoende bewust van de eigen verantwoordelijkheid voor invulling van brandveiligheidsmaatregelen.

Investeren in brandveiligheid loont

Lees verder

Betere service in een globaliserende wereld

Reparatie en onderhoud van veiligheids- en reddingsmiddelen kan bedrijven kopzorgen opleveren, zeker in opkomende markten. Voor veel middelen is het transport naar Europa of Noord-Amerika gevaarlijk en kostbaar. SK AeroSafety Group loopt voorop in de ontwikkeling van mogelijkheden in de nabijheid van MRO-bedrijven.

Airplane landing

Lees verder

Brandveiligheid gebaat bij denken in scenario’s

Wat is het ergste dat er in geval van een calamiteit kan gebeuren? En welke oplossingen zijn nodig om deze risico’s te beheersen? In de luchtvaart zijn er voor elk scenario wettelijk vastgelegde procedures en maatregelen. Dit scenariodenken is een prima uitgangspunt om de brandveiligheid in andere branches te garanderen. 

Brandrisico scan

Lees verder

5 tips om de brandveiligheid van scholen te verhogen

Jaarlijks breken er in Nederland een kleine 300 branden uit in scholen. De meeste daarvan ontstaan na schooltijd door vandalisme. Je moet er niet aan denken wat de gevolgen zijn als er brand onder schooltijd uitbreekt. Alle reden dus om brandveiligheid in scholen uiterst serieus te nemen. 5 tips om de brandveiligheid van scholen te verhogen.

Lees verder