Brandveiligheid gebaat bij denken in scenario’s

Wat is het ergste dat er in geval van een calamiteit kan gebeuren? En welke oplossingen zijn nodig om deze risico’s te beheersen? In de luchtvaart zijn er voor elk scenario wettelijk vastgelegde procedures en maatregelen. Dit scenariodenken is een prima uitgangspunt om de brandveiligheid in andere branches te garanderen. 

Brandrisico scan

Lees verder

5 tips om de brandveiligheid van scholen te verhogen

Jaarlijks breken er in Nederland een kleine 300 branden uit in scholen. De meeste daarvan ontstaan na schooltijd door vandalisme. Je moet er niet aan denken wat de gevolgen zijn als er brand onder schooltijd uitbreekt. Alle reden dus om brandveiligheid in scholen uiterst serieus te nemen. 5 tips om de brandveiligheid van scholen te verhogen.

Lees verder

SK AeroSafety Group hoogvlieger tijdens MRO Americas

MRO Americas, het jaarlijks rendez-vous voor de onderhouds-, reparatie- en revisiesector (MRO-sector), vond begin april in Dallas plaats. Voor Team Aero Services, het Amerikaanse lid van de SK AeroSafety Group, was dit een uitstekende kans om ons wereldwijde netwerk en onze wereldwijde expertise zichtbaar te maken voor potentiële klanten. Chris Wright en ik waren onder de vlag van de bredere SK AeroSafety Group aanwezig. We spraken met partijen die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die we buiten de Verenigde Staten bieden.

MRO Americas 2016

Lees verder

Infographic: kennisplatform brandveiligheid

Sinds 2013 publiceren we op het SK FireSafety Blog artikelen die inzicht geven in de wereld van brandveiligheid. Specialisten uit de SK-organisatie bespreken op het blog uiteenlopende onderwerpen, welke vervolgens worden gedeeld via social media kanalen.

De volgende infographic laat de ontwikkelingen t/m 2015 zien voor dit kennisplatform over (brand)veiligheid.

 Infographic SK Blog 2016 NED

Lees verder

Brandveiligheidssysteem voor floating roofs bewijst al vijftig jaar zijn waarde

Zo’n vijftig jaar geleden introduceerden wij het eerste brandveiligheidssysteem voor opslagtanks met drijvende daken. Dit type opslagtank was toen in opkomst en is inmiddels niet meer weg te denken in de olie-industrie. Ons brandveiligheidssysteem is aangepast aan de tijd, maar het principe staat nog fier overeind. CFI rim seal brandbeveiliging voor floating roof tanks, noemen we het tegenwoordig.

Floating roof CFI

Lees verder

Zes levensreddende tips voor de AED

RTL Nieuws deed onlangs melding van het niet-functioneren en onvindbaar of onbereikbaar zijn van ruim 40.000 AED’s. Dat is pijnlijk, want dit medische hulpmiddel kan levensreddend zijn. Als leverancier en servicepartner geven we zes tips die ervoor zorgen dat uw AED altijd paraat staat.

AED achterstallig onderhoud

Lees verder

Conditiemeting voor betrouwbare MJOB veiligheidsmiddelen

Het verplichte jaarlijks onderhoud van uw veiligheidsmiddelen kan twee uitkomsten hebben: goedgekeurd of afgekeurd. Meer smaken zijn er niet. Maar zo’n oordeel zegt niets over de conditie op langere termijn van uw brandblussers, brandslanghaspels, noodverlichtingsarmaturen en andere middelen. Wil je als bedrijf of instelling een goede meerjarenonderhoudsbegroting (MJOB) maken, dan biedt het verplichte onderhoud u weinig houvast. U weet tenslotte niet welk onderhoud er de komende jaren aan zit te komen.

Zorg brandveiligheid 580x295

Lees verder

Buiten de lijntjes kleuren: het leukste wat er is

Een kind dat leert kleuren, ontdekt een wereld aan mogelijkheden. Met een kleurpotlood in de hand kun je overal prachtige merktekens achterlaten. In de roman die je moeder leest, op de hagelwitte, pas gestucte muur, op het notenhouten blad van de eettafel… Tot je wordt bijgebracht dat het de bedoeling is om juist binnen de lijntjes te kleuren. Dat is netjes, spaart het interieur van je ouders en…is veel minder leuk.

Specials Saval

Lees verder